Hur du hittar din heminredningsstil

1 min. Home, Style
Find your home decor style.
How to find your home decor style
En personlig historia
Jag kommer aldrig att glömma det ögonblick jag insåg att mitt hem inte riktigt speglade min personlighet. Jag hade precis flyttat in i en ny lägenhet och kände mig oinspirerad av de generiska beiga väggarna och generiska möblerna som verkade fylla varje tum av platsen.


Upptäcker min stil
Jag visste att jag behövde en förändring, men jag var inte riktigt säker på var jag skulle börja.
Det var då jag bestämde mig för att ta en ordentlig titt på min garderob. Jag märkte att jag hade många ljusa, färgglada plagg och en kärlek till djärva mönster. Det var då jag insåg att min personliga stil var mycket mer excentrisk än jag hade tänkt från början.


"Jag trodde att för att kunna leva "vackert", måste det se ut som det jag såg på Instagram. Och detta hade lett mig till att göra designval som inte speglade min personlighet."

 

 

Desert White Cotton Rug, Beige, Off-White, Cream, IvoryInstagrammabel
Jag trodde att för att leva "vackert" måste det se ut som det jag såg på Instagram. Och detta hade fått mig att göra designval som inte speglade min personlighet.

Designa ett hem för mig
Med denna nyvunna kunskap i hand, satte jag mig för att skapa ett hem som verkligen speglade min personlighet. Jag målade väggarna i djupt, fylligt rött och fyllde utrymmet med färgglada konstverk och djärva mönster. Jag inkorporerade också en blandning av vintage och moderna föremål, vilket skapade ett utrymme som var både unikt och sammanhållet.Lavender Cotton Rug, Purple, Rag rug, design

Vad är din stil?

Försök att ta en liten promenad genom din garderob. Vad ser du hänga där inne? Är du mer av en klassisk, chic byrå eller föredrar du att leva livet på den vilda sidan med några blommiga plagg? Dina modeval kan vara en bra indikator på din personliga stil, så använd dem som utgångspunkt för din heminredningsresa.


Titta på vad du har

Ta sedan en ordentlig titt runt ditt nuvarande hem. Vilka pjäser har du redan som du bara älskar? Är din samling full av vintageskatter eller är du mer inne på rena, moderna linjer? Genom att identifiera de stilar du redan älskar kommer du att få en bra uppfattning om vad du ska införliva mer av i din inredning.


Vad får dig att Tick?

Nu är det dags att samla lite inspiration! Bläddra igenom dessa heminredningstidningar, bläddra igenom Pinterest och bläddra bland dina favoritbloggar för heminredning. Spara bilder på rum och delar som får ditt hjärta att hoppa över ett slag och försök identifiera de röda trådarna mellan dem. Lägger du märke till en speciell färgpalett eller möbelstil som verkligen talar till dig? Använd denna information för att definiera din inredningsstil.

 

Cotton Rug, Yellow, Modern, Lemon, Pastel Yellow

 

Gör det till ditt

Jag hoppas att detta kommer att fungera lika bra för dig som det gjorde för mig. Med en uppfattning om din stil är du på god väg att skapa ett hem som verkligen speglar din personlighet.

 

Glad inredning, jag ser fram emot att se dig i nästa artikel!

 

Kärlek, Anna

Tillbaka till blogg

Anna

Anna is an avid lover of all things home decor. She has a keen eye for detail and a passion for creating warm, inviting spaces that are both stylish and functional.